Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

VresTaPanta.gr | 18 Ιουνίου 2018

Scroll to top

Top

No Comments

1η Comic Con της Θεσσαλονίκης - VresTaPanta.gr

1η Comic Con της Θεσσαλονίκης
Μάικελ Μπόος

Γεια σας παίδες και πάλι. Εχθές ήταν η τελευταία μέρα του 1ου Thessaloniki Comic Convention «The Comic Con». Τρεις μέρες (8,9,10 Μαΐου) χρειάστηκαν για να ζωντανέψει ο κόσμος των κόμικς στην Αποθήκη Γ”, στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Στόχος να συγκεντρωθούν κάτω από την ίδια στέγη όλοι η Fans της 9ης τέχνης, από κόμικς, περιοδικά και ταινίες μέχρι και είδη ένδυσης και πολλά παιχνίδια.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε ότι παρευρέθηκαν κάποιες σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο Giorgio Gavazzano, ο σημαντικότερος εν ζωή σχεδιαστής ιστοριών της Disney, ο William Simpson, storyboard artist για την τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, ο κροάτης Esad Ribic, σχεδιαστής του mega event Secret Wars της Marvel, ο σχεδιαστής Mario Alberti και η φημισμένη cosplayer Cyehra.

Λοιπόν, η πρώτη μου εντύπωση μπαίνοντας στην Αποθήκη Γ” ήταν αρκετά καλή. Παρατήρησα την φιλότιμη προσπάθεια των συντελεστών και των εκθετών να προσφέρουν στο κοινό μια ωραία ατμόσφαιρα, ιδανική για τους λάτρεις των κόμικς και των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Θα ήθελα να αναφέρω ότι δυστυχώς λόγω της εποχής και την επιλογή του χώρου διεξαγωγής της εκδήλωσης (λιμάνι) είχε πολύ ζέστη σε σημείο ζάλης. Ελπίζω του χρόνου να σκεφτούν καλύτερα την παράμετρο της τοποθεσίας και της εποχής.

Ξεκίνησα να χαζεύω στους πάγκους με τις συστάδες βιβλίων και περιοδικών που μου θύμισαν την παιδική μου ηλικία όταν διάβαζα Donald Duck, Mickey Mouse και Άστεριξ και Όβελιξ. Παραδίπλα συνέχιζαν με την παρουσία τους ελληνικές εκδόσης κόμικ και περιοδικά. Έπειτα πέρασα από τους πάγκους του OtakuStore.gr και του AnimeHouse.gr που ήταν γεμάτοι με διάφορα καλούδια για τους Fans των Anime και των κόμικ. Πρέπει να πω ότι μου άρεσε ιδιαίτερα η παρουσία της AnimeHouse.gr και γενικά η προσέγγιση που είχαν με τον κόσμο.

AnimeHouse.gr

Από την πρώτη Comic Con στην Θεσσαλονίκης μας δεν μπορούσε να λείπει το GORadio που μαζί με τους συντελεστές βοήθησαν στην ομαλή λειτουργία της εκδήλωσης.

Στην συνέχεια, ανέβηκα στον πάνω όροφο, όπου ήταν συγκεντρωμένοι Έλληνες σχεδιαστές κόμικ και σκιτσογράφοι, οι Koi Play, η COMINK από το Εργαστήριο Ελευθέρων Σπουδών και επίσης τραπέζια γεμάτα με Role Playing επιτραπέζια όπως το Ελληνικό 27th Passenger: A Hunt on Rails της purple games, και η ομάδα Go.Roleplay initiative που μας έδειξε το πόσο διασκεδαστικά και δημιουργικά είναι τα RPGs επιτραπέζια.

Αλογομπισκότα

Θετική εντύπωση μου έκανε ένα κόμικ, το «Αλογομπισκότα» της Κωνσταντίνας Γαβριηλίδου και της Σοφίας Χριστοφίδου. Μέσα στην φαντασία των δύο αυτών γυναικών, αυτό το κόμικ σε ταξιδεύει σε έναν κόσμο όπου συνυπάρχουν ξωτικά, μάγοι και μάγισσες, λυκάνθρωποι και ένας Τζεντάι ζωγράφος. Και όπως μου είπαν, η προετοιμασία αυτού του τεύχους χρειάστηκε 4 μήνες με αίμα, ιδρώτα και πολλά μπισκότα.

Ανυπομονώ για το 2ο Comic Con από τώρα! Ελπίζω φυσικά να είναι πιο οργανωμένο, να διαθέτει περισσότερες επιλογές για το κοινό και να διαρκέσει ακόμη περισσότερες μέρες. Όπως και να έχει, ωστόσο, φέτος πήραμε μια καλή γεύση ως ορεκτικό και είμαστε σε αναμονή του κυρίως πιάτου που θα μας αποτελειώσει – καλή αρχή!!!

Πηγή Φωτογραφικού υλικού

Review Overview

Τοποθεσία
7.5
Οργάνωση
8
Περιεχόμενο
9
Ανταπόκριση
10
Διασκέδαση
10
8.9

Τέλεια

Πέρασα πολύ ωραία, και περιμένω πως και πως το 2ο Comic Con στην Θεσσαλονίκη. Ελπίζω φυσικά να είναι πιο οργανωμένο, να διαθέτει περισσότερες επιλογές για το κοινό και να διαρκέσει ακόμη περισσότερες μέρες.