Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

VresTaPanta.gr | 18 Ιουνίου 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Τα 3 best selling βιβλία όλων των εποχών - VresTaPanta.gr

Τα 3 best selling βιβλία όλων των εποχών
Στέλλα Στρούβαλη

Ένα βιβλίο μπορεί να είναι η καλύτερη παρέα για κάθε άτομο και αυτό έχει κάνει τα βιβλία τόσο αγαπητά στους ανθρώπους. Μόλις ανοίξετε ένα βιβλίο και ξεκινήσετε την περιπλάνηση μέσα από τις πρώτες σελίδες, θα βρείτε τον εαυτό σας να ταξιδεύει σε μέρη άγνωστα κι ανεξερεύνητα μέχρι εκείνη τη στιγμή. Δεν υπάρχει τίποτα πιο μαγευτικό από το να είναι κανείς σε θέση να ταξιδέψει μέσα στο χρόνο και στο χώρο, απλά με την ανάγνωση των μύθων, των ιστοριών και των διαλόγων. Από την αρχή της τυπογραφίας, μερικά βιβλία έχουν γίνει πολύ δημοφιλή και οι πωλήσεις τους παραμένουν αυξημένες. Όλα αυτά τα χρόνια, εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αγαπήσει αυτές τις ιστορίες μέσα από τις σελίδες αυτών των βιβλίων. Παρακάτω, έχουμε συγκεντρώσει τα 3 καλύτερα βιβλία ως προς τις πωλήσεις όλων των εποχών. Εάν θέλετε να πάρετε τα καλύτερα παραδείγματα αξιοσημείωτης γραφής, ίσως από εδώ πρέπει να ξεκινήσετε!

  1. Ο Μικρός Πρίγκιπας

Ο Antoine de Saint-Exupéry έγραψε αυτή τη νουβέλα κι έχει κάνει μια τεράστια επιτυχία κατά τη διάρκεια των δεκαετιών. Υπάρχει μεγάλη ζήτηση για το συγκεκριμένο βιβλίο μέχρι και σήμερα, δεδομένου ότι αυτό θεωρείται ότι είναι ένας μύθος που στοχεύει τόσο στα παιδιά όσο και στους ενήλικες. Η ιστορία έχει να κάνει με έναν πιλότο που χάνεται στην έρημο και τυχαία συναντά τον Μικρό Πρίγκιπα, ο οποίος έχει πέσει από έναν αστεροειδή. Δεδομένου ότι ο συγγραφέας υπήρξε πιλότος ο ίδιος, η ιστορία πιστεύεται ότι είναι ημι-αυτοβιογραφική και περιλαμβάνει πολλές από τις ανησυχίες και τις σκέψεις του συγγραφέα για τη ζωή και τις σχέσεις. Μερικά από τα αποσπάσματα αυτής της ιστορίας έχουν γίνει πραγματικά δημοφιλή, με πιο εντυπωσιακό παράδειγμα τα λόγια του: «Μόνο με την καρδιά μπορεί κανείς να δει σωστά. Αυτό που είναι σημαντικό είναι αόρατο στο μάτι». Ο Μικρός Πρίγκιπας έχει επηρεάσει τη νεολαία για πολλά χρόνια και η εικονογράφηση του βιβλίου (που έχει γίνει από τον ίδιο το συγγραφέα χρησιμοποιώντας ακουαρέλες) έχει γίνει από τα πιο διάσημα και εύκολα αναγνωρίσιμα έργα ζωγραφικής σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται για μια ρομαντική ιστορία που καλύπτει όλες τις πτυχές της ζωής και τις σχέσεις και αναφέρεται στην αληθινή έννοια της ύπαρξης. Μεγάλη τροφή για σκέψη, χωρίς αμφιβολία, αυτό το βιβλίο, το οποίο έχει πουλήσει πάνω από 140 εκατομμύρια αντίτυπα μέχρι σήμερα!

  1. Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών

Προχωρώντας με τις κορυφαίες πωλήσεις βιβλίων σε όλο τον κόσμο, θα βρείτε τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών (Lord of the Rings). Αν ψάχνετε για ένα μυθιστόρημα φαντασίας με επικά στοιχεία και την πιο εντυπωσιακή ιστορία για έναν κόσμο φτιαγμένο από μύθους, αυτό είναι το καλύτερο μέρος για να την αναζητήσετε! Φυσικά, το βιβλίο έχει γίνει ακόμη πιο δημοφιλές μετά την τριλογία στη μεγάλη οθόνη. Η τρομερή παραγωγή και το λαμπερό καστ, μαζί με το καταπληκτικό σενάριο, έχουν κάνει μια μεγάλη επιτυχία και έχουν αυξήσει τις πωλήσεις των αρχικών βιβλίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών έχει πουλήσει πάνω από 150 εκατομμύρια βιβλία μέχρι στιγμής και συνεχίζει να πουλάει! Αυτή ήταν η συνέχεια του Χόμπιτ, το αρχικό βιβλίο γραμμένο από τον J.R.R. Tolkien. Η όλη ιστορία αποτελείται από τρία βιβλία, τα οποία ονομάζονται «Η Συντροφιά του Δαχτυλιδιού», «Οι Δύο Πύργοι» και «Η Επιστροφή του Βασιλιά». Σύμφωνα με την ιστορία, υπάρχει ένα δαχτυλίδι που μπορεί να ελέγξει όλους τους άνδρες και σε όλα τα βασίλεια και ο Frodo Baggins, ένα χόμπιτ, με μια εξαιρετική συντροφιά ξεκινάει για να καταστρέψει το δαχτυλίδι και να τερματίσει την επικράτηση του κακού στον κόσμο.

  1. Ιστορία Δύο Πόλεων

Ο Τσαρλς Ντίκενς δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα μας με τα καλύτερα βιβλία για να διαβάσει κανείς με το best seller του που ονομάζεται «A Tale of Two Cities». Στην πραγματικότητα, περισσότερα από 200 εκατομμύρια αντίτυπα του βιβλίου έχουν ήδη πωληθεί σε όλο τον κόσμο. Αυτό το κάνει επίσημα το νούμερο 1 best-seller βιβλίο όλων των εποχών και θα πρέπει, φυσικά, να παρακινήσει τον καθένα να το διαβάσει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Η ιστορία μας πηγαίνει πίσω στη Γαλλία και την Αγγλία, το Παρίσι και το Λονδίνο, πίσω στο 1775. Μέσα σε δύσκολους καιρούς, οι φτωχοί έχουν αποθαρρυνθεί από τους πλούσιους. Μονομιάς, υπάρχει η απεικόνιση μιας ολόκληρης εποχής όπου κυριαρχεί η κακοποίηση και το μίσος, η αδικία και η εκδίκηση. Λόγω της ιστορικής επιρροής του, το βιβλίο είναι μια εξαιρετική πηγή για τη συγκέντρωση χρήσιμων πληροφοριών και πλήρους κατανόησης της ζωής σε τέτοιους δύσκολους καιρούς. Η βιαιότητα ήταν καθημερινή ρουτίνα για εκείνες τις ημέρες και εύγλωττα απεικονίζεται στο βιβλίο. Αυτό είναι σίγουρα ένα από τα καλύτερα βιβλία που μπορείτε να αγοράσετε και να διαβάσετε!