Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

VresTaPanta.gr | 18 Ιουνίου 2018

Scroll to top

Top

No Comments

3 εύκολες συμβουλές για online ασφάλεια - VresTaPanta.gr

3 εύκολες συμβουλές για online ασφάλεια
Στέλλα Στρούβαλη

Σήμερα, έχουμε μάθει να εξαρτιόμαστε από το διαδίκτυο για πολλές διαφορετικές πτυχές της ζωής μας. Για παράδειγμα, τα τραπεζικά e-mails και το ηλεκτρονικό εμπόριο, τα κοινωνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης και πολλές άλλες καινοτομίες έχουν προστεθεί στο συνολικό χρόνο που περνάμε μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή μας. Επιπλέον, με τις φορητές συσκευές να αυξάνονται με ταχείς ρυθμούς, υπάρχει η δυνατότητα να είμαστε online, ακόμα και όταν βρισκόμαστε εν κινήσει. Όλα τα προαναφερθέντα έχουν κάνει το διαδίκτυο απαραίτητο στην καθημερινή μας ρουτίνα. Αυτό που έχει γίνει πιο εμφανές ως αποτέλεσμα είναι ότι υπάρχουν αρκετές απειλές στο Διαδίκτυο. Οφείλουμε να προσέξουμε το πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτές τις απειλές με την online ασφάλεια να βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής μας.

Αν θέλετε να μάθετε πώς μπορείτε να μείνετε μακριά από αυτούς τους κινδύνους, θα πρέπει να είστε σχολαστικοί και να καταλήξετε με τις μεθόδους και τα όπλα που θα οδηγήσουν στη βελτίωση της συνολικής ασφάλειάς σας. Επειδή γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι μια τέτοια έρευνα για όλους, έχουμε συγκεντρώσει 3 εύκολες συμβουλές για να δείτε σαφώς βελτιωμένη online ασφάλεια. Για να ξεκινήσουμε, λοιπόν!

 1. Αποθήκευση και κρυπτογράφηση κωδικών πρόσβασης

Ξεκινώντας με την εξερεύνηση των συμβουλών προς εσάς, δεν μπορούμε παρά να τονίσουμε την ανάγκη για σωστή αποθήκευση και κρυπτογράφηση των κωδικών πρόσβασής σας. Υπάρχουν εφαρμογές που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε όλους τους κωδικούς πρόσβασής σας ασφαλείς, με τη χρήση της κατάλληλης κρυπτογράφησης. Σε αντίθεση με την αποθήκευση με τη μορφή ενός εγγράφου Word ή κάπου που μπορούν οι κωδικοί εύκολα να παραβιαστούν, η κρυπτογράφηση προσφέρει απαράμιλλη ασφάλεια. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κανείς δεν πρόκειται ποτέ να αποκτήσει πρόσβαση στους πολύτιμους κωδικούς πρόσβασής σας! Έτσι, δεν χρειάζεται να προβληματίζεστε ως προς το πώς θα μπορείτε να θυμάστε τους περίπλοκους κωδικούς πρόσβασής σας. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για κάθε λογαριασμό σας. Αντιθέτως, μπορείτε να προσθέσετε κάθε κωδικό πρόσβασης και να τον θωρακίσετε ανά πάσα στιγμή, με τη βοήθεια της εν λόγω εφαρμογής κρυπτογράφησης. Αυτά τα εργαλεία – εφαρμογές είναι διαθέσιμα για Windows και Mac, iOS και Android. Ως αποτέλεσμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε τα εργαλεία κρυπτογράφησης ανεξάρτητα από τη συσκευή που έχετε κάθε φορά.

Πλεονεκτήματα κρυπτογράφησης

 • Η κρυπτογράφηση αποτρέπει το hacking
 • Είναι online εργαλείο
 • Είναι διαθέσιμη για όλα τα λειτουργικά συστήματα

 

 1. Ασφάλεια των e-mail σας

Προχωρώντας, υπάρχει η επιλογή της ασφάλειας των email σας. Για την ενισχυμένη online ασφάλεια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει χρήση ενός αξιόπιστου φορέα παροχής e-mail. Για παράδειγμα, το Gmail έχει αποδειχθεί αξιόπιστο. Κατά την εγγραφή σας, θα δείτε ότι ζητούν επαλήθευση σε δύο βήματα. Χρησιμοποιείτε το κινητό σας, έτσι ώστε να αποστείλετε ένα SMS ως επιβεβαίωση της διαδικασίας εγγραφής σας. Δυστυχώς, με τόσα πολλά διαφορετικά μονοπάτια της αποκάλυψης προσωπικών σας πληροφοριών, είναι αρκετά εύκολο για τον καθένα να ανακαλύψει τις ερωτήσεις ανάκτησης που έχετε χρησιμοποιήσει. Έτσι, η απάντηση πρέπει να έγκειται σε έναν δύσκολο συνδυασμό συμβόλων και γραμμάτων, καθώς και αριθμών.

Πλεονεκτήματα ασφάλειας e-mails

 • Εξελιγμένη τεχνολογία
 • Έξυπνος συνδυασμός γραμμάτων και αριθμών
 • Διπλός έλεγχος ταυτοποίησης

 

 1. Ασφάλεια κωδικών πρόσβασης

Τέλος, είναι ζωτικής σημασίας να είστε αρκετά σχολαστικοί όταν ασφαλίζετε τον κωδικό πρόσβασής σας. Η διαδικασία επαλήθευσης δύο βημάτων είναι το απόλυτο εργαλείο και ως εκ τούτου θα πρέπει να επιλέξετε τις κατάλληλες ιστοσελίδες που υποστηρίζουν τέτοια προστασία. Επιπλέον, υπάρχουν πολλά πράγματα που θα έπρεπε να αποφεύγετε όταν διαλέγετε έναν κωδικό πρόσβασης. Για παράδειγμα, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να χρησιμοποιήσετε προσωπικά στοιχεία σας. Είναι πάρα πολύ εύκολο για οποιονδήποτε να αποκρυπτογραφήσει τα γενέθλιά σας ή το όνομα του κατοικίδιου ζώου σας. Αρκετά μεγάλοι, πολύπλοκοι κωδικοί πρόσβασης που δεν βρίσκονται σε ένα λεξικό είναι ιδανικοί. Εάν δημιουργήσετε τον ίδιο κωδικό πρόσβασης για κάθε ιστοσελίδα που επισκέπτεστε, ίσως έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις. Αν υποθέσουμε ότι κάποιος αποκτήσει πρόσβαση σε ένα και μόνο λογαριασμό σας, αυτόματα θα αποκτήσει πρόσβαση σε κάθε σας λογαριασμό – αυτό είναι εντελώς αντίθετο με την προσπάθειά σας να βελτιώσετε την online ασφάλεια σε κάθε σας σύνδεση!

Πλεονεκτήματα ισχυρών κωδικών πρόσβασης

 • Επαλήθευσης δύο βημάτων
 • Σύνθετοι κωδικοί πρόσβασης
 • Διαφορετικοί κωδικοί πρόσβασης κάθε φορά