Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

VresTaPanta.gr | 23 Ιουλίου 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Εξωφρενικά ακριβά τρόφιμα για λίγους - VresTaPanta.gr

Εξωφρενικά ακριβά τρόφιμα για λίγους
Στέλλα Στρούβαλη

Υπάρχουν πάρα πολλά τρόφιμα που μπορούν να σας χαρίσουν μοναδικές γευστικές εμπειρίες, όταν ψάχνετε για κάτι στο σούπερ μάρκετ ή στο τοπικό μπακάλικο. Ωστόσο, υπάρχουν εκλεπτυσμένα τρόφιμα που δεν είναι ανάμεσα στη λίστα που φτιάχνετε. Αντιθέτως, θα τα βρείτε στα πιο γκουρμέ μαγαζιά κι εκεί όπου η ποιότητα υπερτερεί των τιμών. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί πως αυτά τα προϊόντα υψηλής ποιότητας αξίζει να τα δοκιμάσετε τουλάχιστον μια φορά στη ζωή σας. Παρ’ όλα αυτά, οι τιμές τους είναι πάρα πολύ υψηλές για τους περισσότερους από εμάς. Ορισμένοι μάλιστα υποστηρίζουν ότι η τιμή είναι υπερβολικά υψηλή, ώστε να δικαιολογήσει την ποιότητά τους.

Θα σας παρουσιάσουμε 3 εξωφρενικά ακριβά τρόφιμα που είτε θα σας ωθήσουν να τα δοκιμάσετε είτε θα σας κάνουν να γελάσετε. Αν επιθυμείτε να πειραματιστείτε στη ζωή σας. Μη διστάσετε να δοκιμάσετε κάθε ένα από αυτά τα τρόφιμα (αν το αντέχετε οικονομικά, φυσικά)!

  1. Almas Χαβιάρι

Όλοι γνωρίζουμε πως το χαβιάρι αποτελεί ένα σπάνιο έδεσμα και γι’ αυτό η τιμή του δεν είναι χαμηλή. Ωστόσο, λίγοι γνωρίζουν το πιο ακριβό χαβιάρι σε ολόκληρο τον κόσμο. Είναι το χαβιάρι Almas, το οποίο παράγεται στο Ιράν και είναι εξαιρετικά σπάνιο. Ένα κιλό τέτοιου χαβιαριού κοστολογείται στα 25.000 δολάρια. Επομένως, δεν είναι σε καμία περίπτωση ένα έδεσμα που θα συμπληρώνει το τραπέζι μας σε καθημερινή βάση! Αν δοκιμάσετε τα λευκά αυγά ψαριών από τους Πέρσες, όμως, θα συγκλονιστείτε από την πλούσια και μοναδική τους γεύση. Αν τυχόν τα προμηθευτείτε, φροντίστε να τα απολαύσετε επάνω σε μια λεπτή φέτα φρυγανισμένου ψωμιού, χωρίς καμία άλλη παρέμβαση – η απόλυτη γαστριμαργική εμπειρία!

  1. Yubari Πεπόνι

Προχωρώντας με τη λίστα μας από τις εξωφρενικά ακριβές επιλογές τροφίμων που μπορείτε να αγοράσετε στην αγορά, υπάρχει σίγουρα το Yubari πεπόνι που έχει επιστήσει την προσοχή μας. Γνωστό κι ως Yubari King, αυτό είναι ένα υβριδικό πεπόνι που καλλιεργείται στην Ιαπωνία. Το πεπόνι κατατάσσεται με βάση τέσσερις διακριτούς βαθμούς και η τιμή υπολογίζεται ανάλογα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο καλύτερος βαθμός μπορεί να πουληθεί πάνω από 25.000 δολάρια ανά μονάδα. Αντιθέτως, οι χαμηλότερες βαθμίδες μπορούν να βρεθούν πολύ χαμηλότερα από αυτό. Αν είστε τυχεροί, μπορείτε να αγοράσετε ένα τέτοιο πεπόνι για 50 δολάρια. Η γεύση του είναι γλυκιά και η υφή βελούδινη και μαλακή, ενώ το χρώμα του είναι ανοιχτό πορτοκαλί. Όταν καλλιεργείται σωστά, μπορείτε να δείτε ότι είναι απόλυτα στρογγυλό σε σχήμα και χωρίς οποιαδήποτε τραχύτητα στη φλούδα του. Αν σας ενδιαφέρει να αγοράσετε ένα Yubari πεπόνι, μπορείτε να το αναζητήσετε στα καταστήματα delicatessen. Στο γκουρμέ ιαπωνικά εστιατόρια, αυτό είναι ένα θαυμάσιο επιδόρπιο.

  1. Λευκή Τρούφα

Η λευκή τρούφα είναι μακράν το πιο ακριβό και πιο σπάνιο τρόφιμο που μπορείτε να αγοράσετε και για το λόγο αυτό όλοι οι σεφ που σέβονται τη δουλειά τους κάνουν συχνή χρήση του εν λόγω διακριτικού αρωματικού συστατικού. Εκτός από τη λευκή τρούφα στην καθαρή μορφή της, μπορείτε επίσης να βρείτε τρούφα σε μορφή άλατος ή λάδι τρούφας. Χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και μπορεί να ξυπνήσει τις αισθήσεις του κάθε ατόμου σε ένα λαχταριστό πιάτο. Η ένταση του αρώματος και η τελειότητα στην ευελιξία της λευκής τρούφας την έχει κάνει να ξεχωρίζει και να γίνει ένα από τα πιο πολύτιμα συστατικά σε όλο τον κόσμο. Λόγω της σπανιότητάς της, οι τιμές πώλησης της λευκής τρούφας έχουν ανέβει δραματικά τα τελευταία χρόνια και γι’ αυτό θα βρείτε τη λευκή τρούφα περίπου στις 6.000 δολάρια. Η λευκή τρούφα μπορεί να προστεθεί στη σαλάτα σας ή μπορείτε να κάνετε τα ζυμαρικά σας ακόμα πιο νόστιμα από όσο έχετε ποτέ φανταστεί. Είναι απολύτως φυσικό συστατικό και προσφέρει 100% γεύση!

Σίγουρα αυτά τα τρόφιμα θα ικανοποιήσουν τον ουρανίσκο σας και μερικές φορές αξίζει να διαθέσετε κάποια χρήματα για να αγοράσετε κάτι που θα αλλάξει την άποψή σας για το μαγείρεμα και τις νέες γεύσεις! Ακολουθήστε το ένστικτό σας και ανακαλύψετε αυτούς τους καλά κρυμμένους θησαυρούς της γαστρονομικής απόλαυσης στο πιάτο σας!