Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

VresTaPanta.gr | 18 Ιουνίου 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Κάτι ψήνεται: Ξέρεις να μαγειρεύεις;;; - VresTaPanta.gr

Κάτι ψήνεται: Ξέρεις να μαγειρεύεις;;;
Στέλλα Στρούβαλη

Η τηλεόραση έχει πληθώρα μαγειρικών εκπομπών, γεγονός που αντανακλά την επιθυμία του κοινού να απασχολείται μέσα από γλυκές κι αλμυρές αλχημείες. Ανάμεσα σε αυτές τις εκπομπές μαγειρικής, ωστόσο, υπάρχει μία που ξεχωρίζει για το αρχικό της concept. Αντί, λοιπόν, να εμπιστευόμαστε έναν καταξιωμένο σεφ στα γαστρονομικά μας ταξίδια, στο «Κάτι ψήνεται» μαζεύεται μια παρέα πέντε ατόμων (αγνώστων μεταξύ τους) και μαγειρεύει. Μέσα σε μία εβδομάδα, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, ο κάθε οικοδεσπότης προσπαθεί να εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του.

Στο κάθε δείπνο του Κάτι ψήνεται περιλαμβάνεται ένα ορεκτικό, ένα κυρίως πιάτο κι ένα επιδόρπιο. Για αρχή, πολλοί οικοδεσπότες του «Κάτι ψήνεται» προτιμούν ένα ελαφρύ απεριτίφ. Στο τέλος, οι περισσότεροι έχουν αγοράσει δώρα για τους καλεσμένους τους και πολλές φορές ακολουθεί κάποιας μορφής ψυχαγωγία (π.χ. ένας dj που ξεσηκώνει την παρέα ή χορός oriental). Από το πρωί, ο οικοδεσπότης βγαίνει βόλτα για να αγοράσει τα υλικά που θα χρειαστεί για το μαγείρεμα. Έπειτα, μεταφερόμαστε στην κουζίνα του και παρακολουθούμε πώς αντεπεξέρχεται στις απαιτήσεις κάθε συνταγής.

Αρχικά, το concept είναι αρκετά πρωτότυπο. Είναι ενδιαφέρον να παρατηρούμε έναν ερασιτέχνη μάγειρα εντός έδρας. Ωστόσο, πέρα από την αρχική πρωτοτυπία, υπάρχουν αρκετά μελανά σημεία. Πρώτα απ’ όλα, η βαθμολογία που δίνουν στο τέλος οι καλεσμένοι είναι επιεικώς απαράδεκτη πολλές φορές. Η δικαιολόγηση αυτής της βαθμολογίας είναι συχνά ακόμη πιο αισχρή. «Δεν μου αρέσει η φέτα», «δεν τρώω γλυκά», «είμαι αλλεργικός σε μια τεράστια λίστα από φαγητά!!!», «σιχαίνομαι την σοκολάτα» είναι λίγες μονάχα από τις ατάκες που έχουμε ακούσει κατά καιρούς. Αφενός, έλα τώρα, ποιος δεν τρώει γλυκά;;; Αφετέρου,  αν είσαι αλλεργικός ενημερώνεις την παραγωγή εκ των προτέρων για να μην ψοφολογήσεις μπροστά στην κάμερα. Μετά, το ψαχούλεμα ανάμεσα στα διάφορα πιάτα του οικοδεσπότη είναι ελαφρώς κατινίστικο. Δηλαδή, τι σχέση έχει η διακόσμηση της κρεβατοκάμαρας με τη γεύση του ορεκτικού;;;

Η εκπομπή του ALPHA θα μπορούσε να είναι πολύ καλύτερη, αν οι παραγωγοί έδιναν σημασία σε ορισμένες λεπτομέρειες κι άλλαζαν τον προσανατολισμό της. Με κάποιες δικλείδες ασφαλείας, ο ανταγωνισμός θα ήταν πάντοτε εντός του σωστού πλαισίου, ενώ η άμιλλα θα ήταν πάντοτε ευγενής. Τώρα δυστυχώς δεν υπάρχει καμία εξασφάλιση αξιοκρατίας, ενώ η κλειδαρότρυπα από την οποία κοιτούν οι τηλεθεατές επεκτείνεται κι εκτός της μαγειρικής τέχνης. Τέλος, παιδιά της παραγωγής μην αφήνετε τους διαγωνιζόμενους να δοκιμάζουν με το ίδιο κουτάλι που ανακατεύουν το φαγητό κι αναγκάστε τους να πετάνε το φαγητό που πέφτει στο πάτωμα!!!

 

Review Overview

Αξιολόγηση
6
6

Ενδιαφέρον

Στο Κάτι ψήνεται, 5 άγνωστοι μεταξύ τους παίχτες συναγωνίζονται στη μαγειρική σε μια εκπομπή του ALPHA. Δείτε τα καλά και τα κακά αυτής της εκπομπής!!!