Image Image Image Image Image Image Image Image Image Image

VresTaPanta.gr | 16 Αυγούστου 2018

Scroll to top

Top

No Comments

Λευκάδα και οι Εξωτικές της Παραλίες - VresTaPanta.gr

Λευκάδα και οι Εξωτικές της Παραλίες
Στέλλα Στρούβαλη

Σε πείσμα του καιρού που συνεχίζει τις βροχές και τη συννεφιά, εμείς ξεκινάμε το αφιέρωμά μας σε μερικές από τις πιο φημισμένες παραλίες της Ελλάδας αλλά και του κόσμου. Πρώτος μας σταθμός, η ειδυλλιακή Λευκάδα! Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί πως δεν συγκινείται μπροστά στο θέαμα των πιο διάσημων κοσμημάτων της ακτογραμμής της Λευκάδας. Το Ιόνιο Πέλαγος είναι πεντακάθαρο, με σμαραγδένιο χρώμα και με πολλά διάσπαρτα νησιά, άλλα μικρά κι άλλα μεγαλύτερα, να το στολίζουν. Ωστόσο, λίγα νησιά διαθέτουν παραλίες ισάξιες με εκείνες της Λευκάδας.

Εγκρεμνοί

εγκρεμνοι λευκαδα |vrestapanta.gr

Οι Εγκρεμνοί βρίσκονται στη Δυτική Λευκάδα κι αποτελούν σχετικά απομονωμένη παραλία. Η χρυσαφένια άμμος και τα καταγάλανα νερά συνθέτουν ένα μοναδικό θέαμα. Η πρόσβαση δεν είναι εύκολη, καθώς πρέπει οι λουόμενοι να κατεβούν αρκετά σκαλιά προτού φτάσουν στον Παράδεισο. Όμως, πραγματικά είναι απίστευτη η αίσθηση της απόλυτης ηρεμίας και του μεγαλείου της φύσης μόλις φτάσετε στην άμμο. Τα νερά βαθαίνουν σχετικά γρήγορα κι έτσι δεν είναι η πιο βολική παραλία για οικογένειες με μικρά παιδιά ή άτομα με κινητικά προβλήματα.

Πόρτο Κατσίκι

πορτο κατσικι λευκαδα|vrestapanta.gr

Το Πόρτο Κατσίκι βρίσκεται λίγο μετά την παραλία Εγκρεμνοί, τραβώντας στον ίδιο δρόμο και προσέχοντας γιατί είναι αρκετά στενό το πέρασμα. Όμως, φτάνοντας εκεί θα σκάσετε ένα μεγάλο χαμόγελο για το γεγονός ότι υπάρχουν καφέ και τουαλέτες που μπορεί να χρησιμοποιήσει το κοινό. Κατά τα λοιπά, το σκηνικό είναι και πάλι μοναδικό και μάλιστα η παραλία αυτή είναι η πιο συχνά φωτογραφημένη σε ολόκληρο το νησί. Ένας μεγάλος βράχος υψώνεται και δημιουργεί την απόλυτη αντίθεση με το μπλε της θάλασσας και του ουρανού. Κι εδώ θα χρειαστεί να κατεβείτε σκαλιά!

Κάθισμα

καθισμα λευκαδα|vrestapanta.gr

Εδώ είναι η απόλυτη παραλία για όσους αναζητούν ευκολία, άνεση αλλά και φανταστική τοποθεσία στη Λευκάδα. Το Κάθισμα βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το κέντρο της Λευκάδας και η μεταξένια άμμος εκτείνεται σε μήκος χιλιομέτρων. Υπάρχουν ξαπλώστρες κι ομπρέλες, όπως επίσης και πολλά beach bars και μαγαζιά όπου μπορείς να απολαύσεις μια βουτιά στην πισίνα (αν και βρίσκεσαι σε μια φοβερή παραλία!). Τα νερά είναι καθαρά και το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι να μην καθίσετε πολύ κοντά στο κύμα. Σε αντίθετη περίπτωση, το κύμα μπορεί να πάρει τα προσωπικά σας αντικείμενα για σουβενίρ!

 

Φυσικά, υπάρχουν πολλές άλλες παραλίες όπως ο Άγιος Νικήτας, το Νυδρί, η Νικιάνα, ο Γιαλός και τα Πευκούλια, ο Άγιος Ιωάννης, η Βασιλική και το Καλαμίτσι. Ωστόσο, αυτές που σας παρουσιάσαμε έχουν κάτι το μαγευτικό και γι’ αυτό έχουν κατά καιρούς συμπεριληφθεί σε λίστες με τις καλύτερες παραλίες παγκοσμίως, τόσο για την καθαρότητά τους όσο και για το φυσικό περιβάλλον τους. Η μόνη ένσταση που έχουμε αναφορικά με την απόλαυση της κάθε στιγμής σε τέτοιες παραλίες έγκειται στην δύσκολη πρόσβαση – αυτός είναι κι ο λόγος για τον οποίον το Κάθισμα κερδίζει στα σημεία όταν έχουμε να επιλέξουμε μια παραλία για κάθε ημέρα των διακοπών μας. Εγκρεμνοί και Πόρτο Κατσίκι είναι θεσπέσιοι προορισμοί για όσους έχουν κουράγιο και φυσική κατάσταση. Οπλιστείτε με αυτά και ξεκινήστε για υπέροχα μοναδικές εμπειρίες στη Λευκάδα, τόσο μέσα όσο κι έξω από το νερό!

 

ΥΓ: Αν θέλετε, μπορείτε να προσεγγίσετε κάποια από αυτές τις παραλίες στις ημερήσιες κρουαζιέρες που διοργανώνονται από το λιμάνι της Λευκάδας. Αξίζει πραγματικά!

Review Overview

Αξιολόγηση
10
10

Αριστούργημα!